Так само, як збільшення ваги, загадковий голод-це проблема, до якої часто ставляться недоброзичливо. І незважаючи на те, що багато хто з вашого оточення скажуть вам, що обжерливість – це не дефект характеру. Існують конкретні причини чому ми відчуваємо ненаситний голод.
Різні лікарі висунули різні теорії, щоб пояснити цей стан, у тому числі психологічний розлад апетиту; неправильне проходження сигналів в мозку; розлад шлунка; гормональні порушення, пов’язані з вагітністю, овуляцією або менопаузою; гіпертиреоз; сезонне афективний розлад (САД); депресія; цукровий діабет; і кислотний рефлюкс. Список можна продовжити, і всі подібні діагнози дуже болючі.
Ви можете не погодитися зі своїм тілом або розумом. Правда в тому, що жоден з подібних діагнозів не відображає суть питання. Як я вже неодноразово розповідав, існує так багато загадкових симптомів і станів, на які немає наукових відповідей у офіційної медицини. Сьогодні спробуємо докопатися до суті того, в чому дійсно винен постійний голод.
Голодна печінка
Що може змусити вас так сильно хотіти їсти? Голодна печінка-печінка, яка гостро потребує трьох C: критичних чистих вуглеводів. (від англ. critical clean carbohydrates). Ваша печінка сильно перенасичена жировими калоріями, які більшість споживає у великих кількостях. Але того, чого вона дійсно потребує, ми зазвичай споживаємо мало. Це глюкоза з фруктів і вуглеводи з овочів, таких як картопля, батат і гарбуза наприклад. Однак, основна проблема в тому, що коли в печінці і в крові міститься жир, який ми споживаємо разом з високожирною їжею, то навіть після зміни раціону на необхідний, печінка не може відразу отримати доступ до потрібної глюкози. Якщо ви вважаєте, що не вживаєте їжу з високим вмістом жирів, важливо знати, що їжа з високим вмістом білка – це їжа з високим вмістом жирів. Майже будь-яка їжа з високим вмістом білка включаючи яйця, курку, горіхи, насіння, молоко, сир, рибу, яловичину, бекон, тофу і багато іншого, за замовчуванням містить багато жиру. Деяких з цих продуктів, таких як яйця або молочні продукти, краще уникати в принципі через те, що вони сприяють розвитку хронічних захворювань. Інші продукти з високим вмістом білка і високим вмістом жиру все ще можуть бути включені, але важливо, щоб вони не домінували у вашому раціоні, щоб ви могли звільнити місце для більшої кількості продуктів, багатих глюкозою, таких як фрукти, картопля і зимові гарбузи.
Отже, нам відомо, що наша печінка жадає глюкози. Саме ця відчайдушна потреба в глюкозі призводить до того, що люди відчувають настільки сильний голод, що, здається, вони можуть продовжувати їсти нескінченно. Здорова печінка завжди зберігає запаси глікогену. Ці запаси глюкози тіло зберігає в тканинах, що використовуються для підживлення вашого тіла, підтримки здоров’я ваших органів і запобігання захворювань. Коли печінка змушена накопичувати жир, вона втрачає запаси глікогену і починає погіршуватися. Жири також з легкістю перешкоджають проникненню глюкози в клітини інших органів. Наприклад, серце-це м’яз, який потребує глюкози або в іншому випадку починає слабшати. Якого б статури не була людина, у нього може виникнути Серцевий Напад тільки від того, що в раціоні завжди занадто багато жиру або білка і недостатньо глюкози. До тих пір, поки в раціоні не буде знижено вміст жиру, щоб глюкоза могла потрапити в печінку та інші клітини і органи організму, а також споживати достатню кількість глюкози з фруктів і овочів, багатих вуглеводами, печінка буде продовжувати плакати про більшу кількість необхідного їй палива. І виражатися це буде в тому, що ви постійно залишитеся голодними. Як тільки ви почнете звільняти печінку від жиру і дати їй достатню кількість глюкози, постійний голод почне зникати.
Стресори печінки
На додаток до жирів, наша печінка відчуває стрес від патогенної активності в нашому організмі. Віруси і бактерії сидять в печінці і харчуються токсичними важкими металами (наприклад, мідь, сталь, ртуть, свинець їх сплави та ін.). У деяких людей можуть жити один або два різновиди стрептокока, наприклад, на відміну від інших з п’ятьма або вісьмома різновидами, в той час як у кого-то може бути абсолютно інші бактерії і віруси, такі як наприклад HHV6. Але не обманюйтеся: віруси в печінці живуть практично у всіх, найбільш поширеними з них є Епштейн-Барр, а також бактерії стрептокока. Фармацевтичні препарати, Пестициди та залишки пластику також накопичуються, утворюючи в печінці звалище, яке ще більше перешкоджає доступу глюкози. Всі ці смутки, на додаток до занадто великої кількості жиру і білка в раціоні, можуть привести до млявою або жирної печінки, яка завжди присутня у людини з загадковим почуттям голоду. Якщо ви не відчуваєте наслідків ожиріння або стресу печінки, що викликають симптом таємничого голоду, це не означає, що ви не живете з іншими симптомами, викликаними стресом печінки. На жаль, цей тягар, який несе печінка, одного разу наздожене вас. Тим не менш, з правильним раціоном харчування і цілющими кроками, ви можете змінити це і повернути свою печінку до здоров’я.
Що можна зробити?
Коли я кажу, що вживання цукру повинно збільшитися, то це не стосується того рафінованого цукру, який ви зазвичай дістаєте з цукорниці на столі. Фрукти, солодка картопля, всі види картоплі і зимові кабачки – ось головні відповіді на це питання. Не бійтеся слова фруктоза. Не захищайте себе від цілющих фруктів, таких як яблука, ягоди, дині, виноград, банани, персики і сливи. Страх перед фруктами широко поширений сьогодні, і для вашого здоров’я і здоров’я ваших близьких абсолютно необхідно знати правду про фруктах. Ось чому я висвітлював цю тему в радіо-шоу та статті. Коли потреби печінки в глюкозі задовольняються, це відключає сигнал голоду. Все перераховане вище є прекрасним прикладом критичних чистих вуглеводів, якими заправляють печінку.
Мінеральні солі є ще однією частиною рівняння. Це означає додавання в ваш раціон більшої кількості листової зелені, селери, шпинату, брюссельської капусти і спаржі.